Συστατικά: Καρυδόψιχα ωμή.

Καρυδόψιχα

Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά συστατικά. Επιπλέον τα καρύδια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών στερολών καθώς και μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Διατίθεται σε: 150g

Επιπλέον συσκευασία

160g

10 λόγοι για να τα εντάξουμε στη διατροφή μας  

1. Πλούσια πηγή σημαντικών λιπαρών οξέων
Το72% του λίπους που μας παρέχουν είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (καλά λιπαρά), λιγότερα μονοακόρεστα (καλά λιπαρά) και <6% σε κορεσμένα λιπαρά οξέα (κακά λιπαρά). Επίσης, όπως και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί δεν περιέχουν τρανς λιπαρά οξέα και χοληστερόλη! 

2. Μία από τις ελάχιστες φυτικές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων.Σημαντική πηγή ω-3 με τη μορφή α-λινολενικού οξέος (ALA). Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων! 

3. Βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Μείωση της χοληστερόλης και της LDL (κακής χοληστερόλης).

4. Διατήρηση υγιών αιμοφόρων αγγείων Μειώνουν την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης ή σκλήρυνσης των αρτηριών

5. Περιέχουν το αμινοξύ, αργινίνη.Έτσι, συμβάλλουν στη διαστολή και στην ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων.

6. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως ελλαγικό οξύ, ελλαγιταννίνες και προανθκιανιδίνες.Προσφέρουν αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση, προστατεύουν έναντι στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων! 

7. Υψηλή πηγή καλίου και χαμηλή νατρίου. Έχουν οφέλη στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την υγεία της καρδιάς.

8. Προστατεύουν τα άτομα με διαβήτη. Βελτιώνοντας την χοληστερόλη τους, μειώνοντας τα επίπεδα ινσουλίνης τους και διατηρώντας υγιή τα αιμοφόρα αγγεία τους.

9. Βοηθούν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους

10. Μπορεί να συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου. Έρευνες δείχνουν ότι τα καρύδια ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση στα εγκεφαλικά κύτταρα και ότι μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη νοητική και κινητική λειτουργία που παρατηρείται με την αύξηση της ηλικίας (γήρανση).

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.

Πηγή: https://www.neapaseges.gr/el/products/details/DIATROFI-YGEIA/Karydia-i-diatrofiki-toys-aksia

Καρύδι ονομάζεται ο καρπός της καρυδιάς. Το εσωτερικό του καρυδιού, η καρυδόψιχα, αποτελείται από δύο μεγάλες κοτυληδόνες οι οποίες περιβάλλονται από ένα λεπτό σπερματικό περίβλημα. Η καρυδόψιχα τρώγεται σκέτη ως ξηρός καρπός, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στη μαγειρική και τρώγεται με μέλι. Το χλωρό καρύδι γίνεται γλυκό του κουταλιού.

Τα καρύδια, όταν ωριμάσουν, τινάζονται από το δέντρο με ράβδισμα και μαζεύονται από το έδαφος πριν μαυρίσουν. Στη συνέχεια ξεφλουδίζονται και ξεραίνονται σε ειδικά ξηραντήρια. Το καρύδι έχει σχήμα σφαιρικό και το περικάρπιο του όταν είναι χλωρό είναι παχύ σαρκώδες και πράσινο ενώ όταν ωριμάζει αλλάζει χρώμα σε ανοιχτό μπεζ-καφέ και γίνεται σκληρό, ξυλώδες κέλυφος.

Η Κίνα είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή καρυδιών. Ακολουθούν οι Η.Π.Α., το Ιράν, η Τουρκία και η Ουκρανία. Η έκταση που καταλαμβάνει στην Ελλάδα ανέρχεται σε 700.000 στρ. περίπου, ενώ η ετήσια παραγωγή καρυδιών ανέρχεται σε 25.000 τόνους. Η αποφλοίωση – σπάσιμο των καρυδιών πέρα των καρυδοθραυστών προσωπικής χρήσης γίνεται και σε ειδικά μηχανήματα τους σπαστήρες καρυδιών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9

5/5