Συστατικά: Πεκάν.

Πεκάν

Τα πεκάν είναι μια εξαιρετικά υψηλή θερμιδική τροφή Οι ποσότητες πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων που περιέχουν είναι επίσης πολύ υψηλές, ενώ έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε νερό. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών είναι ακόρεστα και πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Επιπλέον, είναι πλούσια πηγή ινών. Πάνω από 19 μέταλλα και βιταμίνες περιέχονται επίσης στον καρπό αυτό που έχει φυσική γλυκιά γεύση.

 Τα πεκάν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες σε ποσότητα μεγαλύτερη από τη διπλάσια σε σύγκριση με τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια, και επτά φορές από τα καρύδια. Έχουν επίσης τα υψηλότερα επίπεδα γ-τοκοφερόλης, μιας μορφής βιταμίνης Ε που είναι επίσης ένα βασικό αντιοξειδωτικό. 

Διατίθεται σε: 170g

Άλλα προϊοντα

Πεκάν Illinoinensis Carya είναι ένα είδος άσπρη καρυδιά ντόπιος σε νοτιοανατολικό Βόρεια Αμερική, από νότιο Θ*Ηοωα και Ινδιάνα νότος Τέξας και Μισισιπής. Είναι α αποβαλλόμενος δέντρο, αυξανόμενος σε 25-40 μ στο ύψος, και μπορεί να αυξηθεί περίπου από USDA hardiness ζώνες 5 έως 9, υπό τον όρο ότι τα καλοκαίρια είναι επίσης καυτά και υγρά φύλλα είναι εναλλάσσομαι, 40-70 εκατ. μακρύς, και pinnate με 9-13 (σπάνια μέχρι 17) τα φυλλάδια, κάθε φυλλάδιο 5-12 εκατ. μακρύ και 2-6 εκατ. ευρύς. λουλούδια είναι αέρας-επικονιασμένος catkins, και είναι μόνος ασυμβίβαστος, έτσι δύο ή περισσότερα άγρια δέντρα ή διαφορετικός ποικιλίες πρέπει να είστε παρών μεταξύ τους. φρούτα είναι oval σε στενόμακρο καρύδι, 2,6-6 εκατ. μακρύς και 1,5-3 εκατ. ευρύς, σκοτεινός καφετής με έναν τραχύ φλοιό 3-4 χιλ. παχύ, όποιος χωρίζει μακριά στην ωριμότητα για να απελευθερώσει το λεπτός-ξεφλουδισμένο καρύδι.

Τα καρύδια του πεκάν είναι εδώδιμα, με πλούσιοι, βουτυρώδης γεύση. Μπορούν να είναιφαγωμένοι αγωμένοι φρέσκοι ή χρησιμοποιημένος μέσα μαγείρεμα, ιδιαίτερα στο γλυκό επιδόρπια αλλά και σε μερικά αλμυρά πιάτα. Ένα από τα πιό κοινά επιδόρπια με το πεκάν ως κεντρικό συστατικό είναι πίτα πεκάν, το παραδοσιακό νότιο u.το Θ*ς. συνταγή. Εκτός από το καρύδι πεκάν, ξύλο από το πεκάν το δέντρο χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή έπιπλα, σκληρό ξύλο δάπεδο, όπως και τα καύσιμα αρωματικών ουσιών για κάπνισμα κρέατα.

Το πεκάν είναι κρατικό δέντρο Τέξας. Το Τέξας είναι επίσης ο κύριος παραγωγός των καρυδιών πεκάν Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενος κοντά Γεωργία, Αλαμπάμα, Λουιζιάνα και Οκλαχόμα. Έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πεκάν αυξάνονται στην Αυστραλία, Βραζιλία, Ισραήλ, Μεξικό, Περού και Νότια Αφρική.

Πηγή: http://wikipedia.qwika.com/en2el/Pecan

 

Διαχείριση βάρους

Θεωρούνται μία από τις καλύτερες πηγές διαιτητικών ινών (11% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και πολυακόρεστων λιπαρών.

Χοληστερόλη

Μειώνουν την υψηλή χοληστερόλη που συνδέεται με τον κίνδυνο σχηματισμού λιπαρών εναποθέσεων στις αρτηρίες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Σε μια μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν περίπου 88 γραμμάρια πεκάν την ημέρα για οκτώ εβδομάδες μείωσαν σημαντικά την LDL χοληστερόλη κατά 10% τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες και άλλα 6% μέχρι το τέλος των οκτώ εβδομάδων. Αν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση βάρους μεταξύ των συμμετεχόντων.

Διαβήτης

Οι ξηροί καρποί γενικά και τα πεκάν ιδιαίτερα, είναι ωφέλιμα για το σάκχαρο του αίματος. Στους διαβητικούς προτείνεται η κατανάλωση ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων των πεκάν, περισσότερο από 5 φορές σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο ο διαβήτης τύπου 2. Αυτή η ιδιότητά τους οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα, στην αφθονία των ακόρεστων λιπαρών οξέων, των φυτικών ινών και ορισμένων μετάλλων που περιέχουν. Επιπλέον, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Υγεία των οστών

Ο φωσφόρος και το ασβέστιο που περιέχονται στα πεκάν είναι κυρίως υπεύθυνα για τα οφέλη στην υγεία των οστών. Στον οργανισμό μας , η πλειοψηφία του φωσφόρου (περίπου το 85%) υπάρχει στα δόντια και τα οστά, ενώ οι ιστοί και τα κύτταρα περιέχουν το υπόλοιπο. Η έλλειψη αυτού του μετάλλου μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ασθένειες που σχετίζονται με τα οστά.

Καρδιά

Τα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα είναι γενικά φιλικά για την καρδιά και είναι ικανά να ελέγχουν τα τριγλυκερίδια. Τα πεκάν μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της οξείδωσης των λιπιδίων του αίματος και ενδεχομένως να προλάβουν τη στεφανιαία νόσο. Εξαιτίας των γ-τοκοφερολών που περιέχουν, μειώνουν την παραγωγή και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Το μαγνήσιο που περιέχεται σε αυτά, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Ε, περιορίζοντας την εκδήλωση υπέρτασης και καρδιακής προσβολής.

Πρόληψη του καρκίνου

Όπως και το ελαιόλαδο, τα πεκάν περιέχουν 25% περισσότερο ελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που συμβάλλει στον θάνατο των καρκινικών κυττάρων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Το λιπαρό αυτό οξύ συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της καλής λειτουργίας των κυτταρικών μεμβρανών που αποτελούν τον “εγκέφαλο” του κυττάρου.

Αντιγήρανση

Τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει, προσφέρουν αρκετή ποσότητα βιταμινών Α και Ε για την αντιμετώπιση των επιβλαβών επιδράσεων των ελεύθερων ριζών που είναι κυρίως υπεύθυνες για τις ρυτίδες ή το δερματικό χρωματισμό. Εκτός αυτού, τα ίδια αποτελέσματα παρατηρούνται και στα μαλλιά, βελτιώνοντας τα θυλάκια της τρίχας, μειώνοντας την τριχόπτωση.

Alzheimer

Τα πεκάν θεωρούνται ένας από τους ισχυρότερους αντιφλεγμονώδεις παράγοντες που βρίσκονται στη φύση λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο. Περιέχουν 17% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης, μειώνοντας τους φλεγμονώδεις δείκτες στο σώμα. Οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ μπορεί να καθυστερήσουν ή ακόμη και να αποφευχθούν με επαρκή πρόσληψη μαγνησίου, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της πυκνότητας και της πλαστικότητας των νευρώνων.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.

Πηγή: https://www.itrofi.gr/fytika/frouta/article/1809/pekan-ta-alla-karydia-kai-ta-monadika-diatrofika-toys-ofeli

5/5