Συστατικα: Καλαμπόκι.

Ποπ κορν

Το ποπ κόρν σε αντίθεση με τα άλλα σνακς, κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες. 

Διατίθεται σε: 250g

Επιπλέον προϊοντα

Το Ποπ κορν (σκασμένο καλαμπόκι), ή αλλιώς Πατλάκια ή Πασπάτα ή Σιταροπούλλα ή Παπαλούτσες ή Τσακλία (στην Ποντιακή διάλεκτο) ή «Κοκονέλες» (στην Κέρκυρα) ή «Τσατ πατ» (στην Καβάλα) ή σίταρους, ή Σιταροπούλλα – Σιταροπούλλες (στη Κύπρο) ή Βαμπουλίτσες (στον Τρανόβαλτο Κοζάνης), Παπαρδέλες (στο Νεοχώρι Υπάτης), είναι καλαμπόκι το οποίο έχει φουσκώσει αφού έχει θερμανθεί. Το καλαμπόκι είναι σε θέση να σκάσει γιατί, σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, οι πυρήνες του έχουν φλοιό που το προστατεύει από την υγρασία και έχει μια παχιά αμυλούχο γέμιση. Αυτό επιτρέπει στην πίεση να αυξάνεται σταδιακά στο εσωτερικό μέχρι τελικά να «σκάσει». Πλέον, ορισμένα στελέχη του καλαμποκιού καλλιεργούνται αποκλειστικά για να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή ποπ κορν.

Πηγή: 

5/5