Συστατικά: Αμυγδαλόψιχα,Ρυθμιστής οξύτητας: κιτρικό οξύ.

Αμύγδαλο ψημένο ανάλατο

Από την αρχαιότητα τα αμύγδαλα θεωρούνται σύμβολο γονιμότητας. Το άρωμα των αμυγδάλων λέγεται ότι ξυπνά το πάθος στις γυναίκες. 

Τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης ,  σιδήρου, ασβεστίου,  φωσφόρου, βιταμινών Β1, Β2, Β17, Α και Ε, κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες,  ιχνοστοιχεία. Τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλό ποσοστό λίπους, με πολλά μονοακόρεστα  και λίγα κορεσμένα.

Διατίθεται σε: 200g

Επιπλέον προϊοντα

16 Οφέλη για την Υγεία από την κατανάλωση Αμυγδάλων

1. Τα αμύγδαλα περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά και ορισμένα πολυακόρεστα λιπαρά και, συνεπώς, βοηθούν στη μείωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) ή της κακής χοληστερόλης, ενώ παράλληλα διατηρούν σε καλά επίπεδα τις λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας και την καλή χοληστερόλη.


2. Τα αμύγδαλα αποφέρουν τεράστια οφέλη για την υγεία του δέρματος. Τα αμύγδαλα αποτρέπουν την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, μαύρων κηλίδων, και άλλων δερματικών αλλοιώσεων. Επίσης διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο. Το τακτικό μασάζ με έλαια αμυγδάλου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα.


3. Το έλαιο αμυγδάλου χρησιμοποιείται επίσης για την απομάκρυνση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, καθώς αναζωογονεί τα ταλαιπωρημένα κύτταρα και βελτιώνει τη ροή του αίματος.


4. Το έλαιο αμυγδάλου είναι πολύ χρήσιμο για τη φροντίδα ταλαιπωρημένων μαλλιών. Το έλαιο αμυγδάλου αποτελεί και μια μορφή θεραπείας για την τριχόπτωση και υπάρχουν ενδείξεις πως επιβραδύνει το γκριζάρισμα των μαλλιών.


5. Τα αμύγδαλα έχουν πολύ υψηλή διατροφική αξία καθώς περιέχουν χαλκό, σίδηρο και βιταμίνες και, συνεπώς, χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για την αναιμία.


6. Τα αμύγδαλα είναι επίσης ωφέλιμα για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας καθώς αυξάνουν την ποσότητα φυτικών ινών στα γεύματά σας.


7. Τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται επίσης στη φαρμακοβιομηχανία. Το έλαιο αμυγδάλου χρησιμοποιείται ως φορέας ενέσιμων φαρμακευτικών ουσιών, που αλλοιώνονται όταν μεταφέρονται από υδάτινα διαλύματα.


8. Τα αμύγδαλα μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα μετά τα γεύματα και, συνεπώς, βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου σακχάρου.


9. Τα αμύγδαλα περιέχουν, επίσης, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και, συνεπώς, είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία.


10. Το έλαιο αμυγδάλου θεωρείται, επίσης, μια από τις πιο δημοφιλείς και καλές επιλογές για έλαιο μασάζ, καθώς αναζωογονεί το σώμα και καθαρίζει βαθιά το δέρμα. Θεωρείται , επίσης, πως βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος.


11. Μωρά που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να βοηθηθούν από ένα μείγμα αμυγδάλων σε σκόνη και ζεστού νερού, που είναι εξίσου θρεπτικό και ωφέλιμο όσο το γάλα.


12. Τα αμύγδαλα περιέχουν Άλφα – τοκοφερόλη, που αποτελεί πολύ σημαντική πηγή βιταμίνης Ε και, συνεπώς, είναι εξαιρετική για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.


13. Τα αμύγδαλα αυξάνουν, επίσης, τη ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα και χρησιμοποιούνται επίσης ως αφροδισιακά.


14. Τα αμύγδαλα παρέχουν θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην οστική πυκνότητα, κατά που γενικά θα ενισχύσει το σκελετικό σας σύστημα – ό,τι πρέπει για ηλικιωμένους που μάχονται κατά της οστεοπόρωσης.


15. Στην αρωματοθεραπεία επίσης χρησιμοποιούνται έλαια γλυκού αμυγδάλου.


16. Το έλαιο αμυγδάλου επίσης διαθέτει καθαρτικές ιδιότητες και βοηθά στην ομαλή αποβολή των κοπράνων και στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.

Πηγή: https://www.betterliving4all.com/blog/health/150-16-almond-benefits.html

Η Αμυγδαλιά είναι είδος φυτών της οικογένειας των Ροδιδών που πολλές φορές εντάσσεται στο γένος Προύμνη. Το κοινότερο είδος είναι η Προύμνη η γλυκεία (Prunus dulcis, συνώνυμα: Prunus amygdalusAmygdalus communis) που φύεται σε όλες σχεδόν τις θερμές και ξηρές περιοχές της Παραμεσογειακής ζώνης όπου καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Για αυτόν το λόγο ο καθορισμός τού τόπου προέλευσής του είναι πολύ δύσκολος. Είναι δένδρο φυλλοβόλο με ύψος από 4 ως 12 μέτρα, κορμό διαμέτρου μέχρι 30 εκατοστά και φύλλα ελλειψοειδή, λογχοειδή και οδοντωτά.

Η μη εξημερωμένη Αμυγδαλιά εμφανίζεται σε ανασκαφές στην Ελλάδα από το 8.000 π.Χ. έως το 3.000 π.Χ. που γίνεται η εξημέρωση της. Η εξημερωμένη Αμυγδαλιά ήταν ευρέως γνωστή στους Εβραίους από τον 16ο π.χ. αιώνα. Όταν πέθανε ο Αιγύπτιος βασιλιάς Τουταγχαμών γύρω στο 1325 π.Χ. τα αμύγδαλα ήταν μία από τις τροφές που τοποθετήθηκαν στον περίφημο τάφο του για να τον τρέφουν στη μετά θάνατο ζωή του. Στους Έλληνες και τους Πέρσες αναφέρεται σαφώς ως εδώδιμο από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Από την Ελλάδα διαδόθηκε στην Ιταλία κατά τον 2ο π.Χ. αιώνα η δε Λατινική ονομασία του αμυγδάλου ήταν nux Graecum (=ελληνικό καρύδι).

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Το εξωκάρπιο έχει χρώμα γκριζοπράσινο και είναι χνουδωτό. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο πυρήνας, ένας ξυλώδης φλοιός και μέσα σε αυτό ένα ή δύο σπέρματα που είναι και αυτά που χρησιμοποιούνται για τροφή ή επεξεργασία. Ανάλογα με την ποικιλία του δέντρου, τα σπέρματα είναι γλυκά ή πικρά. Τα αμύγδαλα περιέχουν 25-40% αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται στη φαρμακοποιία, την κοσμετολογία και στην αρωματοποιία. Σε πολλά κράτη τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται για την ίαση από νευρικές και διατροφικές ανωμαλίες καθώς και για την πρόληψη του καρκίνου. Σε ορισμένες χώρες η αμυγδαλιά-νάνος καλλιεργείται και ως διακοσμητικό φυτό.

Τα αμύγδαλα μπορούν να φαγωθούν ωμά ή ψημένα και αλατισμένα. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Χετταίοι, οι Ρωμαίοι και οι Ευρωπαίοι τον Μεσαίωνα τα χρησιμοποιούσαν και στην μαγειρική, κάτι που γίνεται ακόμα και σήμερα. Επίσης καβουρντισμένα και τριμμένα, λιωμένα ή και ολόκληρα χρησιμοποιούνται και στη ζαχαροπλαστική. Στην Ελλάδα γνωστά γλυκά που παρασκευάζονται με βάση τα αμύγδαλα είναι τα αμυγδαλωτά. Επίσης τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη γέμιση σοκολάτας.

Πηγές:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF?veaction=edit&section=5#%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%B8%CF%81%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1
 

 

5/5