Συστατικά: Μπανάνα, έλαιο καρύδας, ζάχαρη, μέλι, άρωμα μπανάνας.

Μπανάνα αποξηραμένη

 
Η μπανάνα είναι από τα πιο ωφέλημα φρούτα γιατί παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και προμηθεύει τον οργανισμό με τις βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και με εξίσου απαραίτητα ιχνοστοιχεία  όπως το κάλιο (καλύπτει το 25% των ημερησίων αναγκών του σώματος μας σε κάλιο), τον σίδηρο , το ασβέστιο, το σελήνιο, τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο.

Διατίθεται σε: 130g

Άλλα προϊοντα

Είναι φυτό γηγενές της τροπικής ζώνης και πιθανώς εξημερώθηκε για πρώτη φορά στην Παπούα νέ Γουινέα.Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στην τροπική ζώνη. Ορισμένες πρόσφατες ανακαλύψεις φυτολίθων μπανάνας στο Καμερούν που χρονολογούνται στην πρώτη χιλιετία π.Χ. πυροδότησαν μια διεθνή συζήτηση για την αρχαιότητα καλλιέργειας της μπανάνας στην Αφρική .

Υφίσταται γλωσσολογική μαρτυρία ότι οι μπανάνες ήταν ήδη γνωστές στη Μαδαγασκάρη περίπου εκείνη την εποχή. Η πιο πρώιμη μαρτυρία καλλιέργειας μπανάνας πριν από αυτές τις πρόσφατες ανακαλύψεις θεωρείτο ο ύστερος 6ος αιώνας. Τούτη η μαρτυρία υπονοεί ότι οι μπανάνες καλλιεργούνταν στην Αφρική πριν φθάσουν Πολυνήσιοι έποικοι στη Μαγαδασκάρη και υποδεικνύει επίσης επίσης επαφή και εμπόριο μεταξύ Πολυνήσιων και Αφρικανών τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν. Άλλες ποικιλίες μπανάνας εισήχθησαν στην ανατολική ακτή της Αφρικής από Μουσουλμάνους Άραβες.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1

Ποια τα οφέλη της μπανάνας στον οργανισμό μας;
  • Μας δίνει ενέργεια, λόγω της ποσότητας υδατανθράκων που περιέχει.
  • Πέρα από την ποικιλία των θρεπτικών της συστατικών περιέχει και φυτικές ίνες. Καταναλώνοντας, δηλαδή, μία μεγάλη μπανάνα λαμβάνουμε το 14% των φυτικών ινών που συνίσταται να καταναλώνουμε ημερησίως. Οι φυτικές ίνες μας βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις δυσκοιλιότητας, καθώς επίσης μας χορταίνουν καλύτερα.
  • Αποτελεί μία εξαιρετική πηγή πρεβιοτικών, που βοηθούν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στον οργανισμό μας.
  • Βοηθάει στην υπέρταση, λόγω της υψηλής ποσότητας καλίου που περιέχει. Το κάλιο δρα στον οργανισμό μας μαζί με τους μηχανισμούς του νατρίου (αλατιού). Όταν το κάλιο αυξάνεται, το νάτριο μειώνεται. Οπότε η μπανάνα μπορεί να ενταχθεί σε ένα διαιτολόγιο για τη βελτίωση της υπέρτασης, καθώς με τον τρόπο αυτό, βοηθάει στο να υπάρχει καλύτερη εξισορρόπηση των υγρών στον οργανισμό, όπως στην περίπτωση των ατόμων που έχουν υπέρταση ή και κατακράτηση υγρών.
  • Συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, ένα απαραίτητο για τον οργανισμό μας αμινοξύ το οποίο μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου για την καλή διάθεση. Επιπλέον, λόγω του φολικού οξέος και της βιταμίνης Β6, καθώς και όλων των βιταμινών του συμπλέγματος Β μας, η μπανάνα μας βοηθάει να μην αγχωνόμαστε.
  • Για τα άτομα που αθλούνται και έχουν συνήθως το αίσθημα του πιασίματος ή έχουν κράμπες, η μπανάνα είναι μία καλή πηγή μαγνησίου. Θα λέγαμε, λοιπόν ότι είναι μία καλή επιλογή σνακ αμέσως μετά το γυμναστήριο ή το είδος άσκησης που ο καθένας επιλέγει.
  • Η μπανάνα επίσης περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα καροτενοειδή, τα οποία βοηθούν να καταπολεμηθούν οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας, και παρέχει επομένως προστασία από χρόνιες ασθένειες.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε γιατροί. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε προβλήματα υγείας σας, να συμβουλεύεστε πάντα τον θεράποντα ιατρό σας.

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/15198-pos-na-entakso-ti-banana-sti-diatrofi-mou

5/5