οι ποικιλίες μας

RIO

Το γλυκό και λεπτό σώμα του καφέ Rio έχει πολλά να προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για εξειδικευμένο καφέ έφερε στη επιφάνεια το περίπλοκο και υψηλής ποιότητας καφέ Rio. Αυτή η ποικιλία έχει έντονη οξύτητα και τα μικρά φυτά του συχνά θεωρούνται ως πλεονέκτημα που επιτρέπουν στους αγρότες να αυξήσουν τον αριθμό των φυτών στον ίδιο χώρο, σε σύγκριση με μεγαλύτερα φυτά. Αναγνωρίζεται για τις υψηλές αποδόσεις και την καλή  γευστική και αρωματική του ποιότητα. 

SANTOS

Οι κόκκοι καφέ Santos  αναγνωρίζονται ευρέως ότι είναι οι καλύτεροι που καλλιεργούνται στη Βραζιλία. χαμηλή σε οξύτητα, με απαλό, ελαφρύ, λείο, κρεμώδες σώμα, υπέροχο άρωμα,  αποτελούν εξαιρετική βάση για μείγματα εσπρέσο, λόγω της ήπιας γεύσης και της εξαιρετικής τους γεύσης.

Οι κόκκοι καφέ Santos της Βραζιλίας αποτελούν το βασικό στοιχείο πολλών μειγμάτων εσπρέσο. Πήρε το όνομά του από την πόλη Santos, η οποία φιλοξενεί το βασικό λιμάνι για τη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας καφέ στον κόσμο και τον μεγαλύτερο παραγωγό καφέ στον κόσμο.

ROBUSTA

Οι κόκκοι καφέ Robusta είναι μια ποικιλία ειδών καφέ δέντρου coffea canephora ( coffea canephora var. Robusta ) και συνήθως καλλιεργούνται σε τροπικές και υποτροπικές εύκρατες χώρες και διακρίνεται για την ικανότητα του να αναπτύσσεται σε πιο σκληρά κλίματα και για το ότι είναι πιο ανθεκτικός στις ασθένειες. Έχει δυνατή και  πικρή και ελαφρώς όξινο, καθώς και περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη και θεωρείτε γενικά λιγότερο αρωματικός σχετικά με τις άλλες ποικιλίες καφέ.  

Ιστορικό

Ο πρώτος καφές καλλιεργήθηκε από ιθαγενείς Αμερικανούς. Ο πρώτος θάμνος καφέ στη Βραζιλία φυτεύτηκε από τον Francisco de Melo Palheta στην πολιτεία του Παρί το 1727. Σύμφωνα με τον μύθο, οι Πορτογάλοι αναζητούσαν ένα κομμάτι της αγοράς καφέ, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν σπόρους από τη γειτονική Γαλλική Γουιάνα λόγω της απροθυμίας του κυβερνήτη να εξάγει τους σπόρους. Ο Palheta στάλθηκε στη Γαλλική Γουιάνα σε διπλωματική αποστολή για την επίλυση διαφωνίας στα σύνορα. Επιστρέφοντας στο σπίτι, κατάφερε να περάσει λαθραία τους σπόρους στη Βραζιλία παρασύροντας τη γυναίκα του κυβερνήτη που του έδωσε κρυφά ένα μπουκέτο με σπόρους.

Πιθανά οφέλη

Απολαύστε το καφεδάκι σας προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία σας.

Μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση
Η καφεΐνη είναι ένα καλά μελετημένο, φυσικό διεγερτικό που μπορεί να ενισχύσει τις αθλητικές και πνευματικές επιδόσεις.
Περιέχει ωφέλιμες ενώσεις
Οι κόκκοι καφέ περιέχουν ευεργετικές ενώσεις όπως τα χλωρογενικά οξέα, τα οποία είναι είδη αντιοξειδωτικών πολυφαινολών που παρέχουν οφέλη για την υγεία.
Μπορεί να προστατεύσει από την πνευματική εξασθένηση
Η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό σας από ορισμένες νευρολογικές παθήσεις, όπως η νόσος του Alzheimer.
Μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση κατά ορισμένων ασθενειών
Ο καφές σαν ρόφημα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.
Μετάβαση στο περιεχόμενο